Europees informatienetwerk

Wat zijn mijn rechten als ik in een EU land wil wonen? Welke regels gelden er voor internetgebruik in het buitenland? Kan ik gebruik maken van Europees geld voor mijn bedrijf? Krijg ik geld terug als mijn vlucht wordt geannuleerd? Wie informatie zoekt over Europa weet meestal niet waar te beginnen. De Europese Commissie heeft daarom een informatienetwerk in het leven geroepen binnen de gehele Europese Unie: de Europe Direct Informatie Centra

Europe Direct Nijmegen

Europe Direct verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren. Europe Direct kan jou op verschillende manieren van dienst zijn. We helpen bij het zoeken van de juiste informatie, geven lokale voorlichting of organiseren (gezamenlijk) evenementen met een Europees tintje.

Wat is Europe Direct?

Locatie

Europe Direct Nijmegen bevindt zich in de Nijmeegse Stadswinkel.
De folderwand biedt allerlei informatie over de Europese wet- en regelgeving en jouw rechten en mogelijkheden als EU-burger. Naast folders en brochures zijn er onderzoeksrapporten over Europees beleid, Europese instellingen en actuele onderwerpen zoals de interne markt, werkgelegenheid, veiligheid, voedselveiligheid, gezondheid en milieu te vinden. Bent u op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Neem dan contact op met Europa@nijmegen.nl.