Gemeente Nijmegen - gastorganisatie

Gemeente Nijmegen is de gastorganisatie van het Europe Direct Info Centre in Nijmegen. In 2013 kreeg de Gemeente toestemming van de Europese Commissie om een Europe Direct Info Centre op te zetten. Op de eerste verdieping van de Stadswinkel in Nijmegen, vindt u een selectie boeken en brochures over Europa. De medewerkers van de Stadswinkel staan u te woord en verwijzen door naar Europe Direct Nijmegen.

Europe Direct Informatiewand in de Nijmeegse Stadswinkel

Europe Direct Nijmegen werkt samen met

Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid

De Bibliotheek Gelderland Zuid is een van de grootste culturele instellingen in Gelderland met vestigingen in de gemeenten in Beuningen, Berg en Dal, Heumen, Lingewaard, Nijmegen en Overbetuwe. Als multimediaal kennis- en cultuurcentrum biedt de Bibliotheek Gelderland Zuid informatie, educatie, ontmoeting en cultuur aan meer dan 1,5 miljoen bezoekers per jaar.

Bureau Brussel

Bureau Brussel behartigt de belangen van de Regio Arnhem Nijmegen in Europa en zorgt daarmee voor verbinding van stakeholders en projecten in de regio aan Europese instellingen, partners en fondsen.  De vertegenwoordiger in Brussel van de Regio Arnhem Nijmegen is Arnout Smit. arnout.smit@arnhemnijmegen.eu

Provincie Gelderland

In Europa liggen kansen. De Provincie profileert zich daarom ook in Europa. Christianne van der Wal  is sinds 5 juni 2019 namens de VVD gedupeerde bij de Provincie Gelderland. Zij is verantwoordelijk voor economie en innovatie, mobiliteit, luchtvaart, EU en buitenlandse betrekkingen.

Euregio Rijn-Waal

Omdat we samen meer kunnen bereiken ondersteunt de Euregio vele en uiteenlopende grensoverschrijdende activiteiten in het Duits-Nederlandse grensgebied. De Euregio adviseert ook over de subsidiëring van projecten in het kader van INTERREG Deutschland-Nederland en van grensoverschrijdende activiteiten op het gebied van maatschappij, sport en cultuurKlik hier voor meer nieuws uit de Euregio Rijn-Waal.

Human Library Nederland

Human Library Nederland
In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Er worden in Nederland meerdere Human Library’s georganiseerd. Op 23 november organiseert Europe Direct Nijmegen een Human Library in de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid.

Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen - SSgN

De SSgN en Europa
Europa heeft een enorme invloed op het leven van alle Europeanen. Maar liefst 50% van onze wetgeving wordt in Brussel besloten. Voor jongeren is het dan ook nodig om te beseffen welke invloed dit heeft op hun eigen leven en hun toekomst. Vandaar dat de SSgN al sinds de start betrokken is bij het European Parliament Ambassador School Programme.

Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit heeft een groot aantal Erasmusovereenkomsten met zusterfaculteiten binnen Europa. Als je aan aantal maanden aan één van deze universiteiten gaat studeren, dan blijf je ingeschreven in Nijmegen, betaal je geen collegegeld aan de partneruniversiteit en kom je in aanmerking voor een Erasmus+ beurs.

Bureau Duitse Zaken

Bureau voor Duitse Zaken (BDZ) informeert u over de sociale zekerheid als u in Duitsland of Nederland gaat wonen, werken, studeren of ondernemen. Gaat u bijvoorbeeld in Duitsland werken, dan heeft dit invloed op uw sociale verzekeringen zoals pensioen en ziektekosten. Wilt u weten wat de gevolgen zijn? Bezoek dan eerst het digitale Grensinfopunt.

Stichting Lux

Lux biedt een onafhankelijk en vrijzinnig podium in Nijmegen voor nieuwe ontwikkelingen in kunst, cultuur en media. Een plek waar ruimte is voor spraakmakende programma’s, van arthouse films en vlakkevloertheater, tot dans, muziek, debat en gesprek, en alle combinaties daarvan. Ze zijn onafhankelijk en vrijzinnig, en continu in beweging. Met kleinschalige en vernieuwende programmering hopen zij hun bezoekers te inspireren. Uit te dagen. Andere perspectieven te bieden. Anders te kijken. Naar jezelf en de wereld.