Het laatste nieuws

10/10
Tweede editie Human Library Nijmegen groot succes!

Locatie was deze editie het Verhalenplein van de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid, locatie Mariënburg, we kijken terug op ruim 100 gesprekken met bijna 25 Levende Boeken en veel vrijwilligers.

De Human Library op 24 november was één van de vele projecten van de bieb en Europa Direct. Na een intensieve voorbereiding kijken we terug op een hele mooie dag.  In de bibliotheek de Mariënburg, kwamen tientallen bezoekers langs voor een gesprek met bijzondere gewone mensen. In totaal werden er ruim 100 gesprekken gevoerd.
Er werd gelachen, er vloeiden tranen, er ontstond verbinding. Als je elkaar nog nooit gezien hebt en binnen vijf minuten over de meest basale dingen in je leven spreekt, gebeurt er iets. Niet alleen met het ‘levende boek’ dat bereid is zijn/haar verhaal te vertellen, maar ook met de luisteraars. Het is heel kort, maar net of je elkaar goed kent en iedereen loopt met een warm gevoel en een glimlach naar buiten.

Europe Direct Nijmegen maakte deze editie van de Human Library, net als die in 2017 tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen in de bibliotheek in Nijmegen, mede mogelijk. U vraagt zich wellicht af waarom. De Europese Unie is na de Tweede Wereld Oorlog ontstaan vanuit de gedachte dat je samen sterker staat. Proberen elkaar te begrijpen en samen te werken, is voor alle inwoners van Europa beter dan oorlog. In eerste instantie ging dat alleen om handelsafspraken, maar tegenwoordig omvat ‘Europa’ veel meer. Je kunt tegen beslissingen zijn, die door de Europese Commissie worden genomen, maar je kunt ook kijken naar de kracht van het geheel. Blijf met elkaar in dialoog, dan weet je wat belangrijk is en besef je dat we allemaal mensen zijn met dezelfde verlangens…

Fotograaf : Sarah Kiddie

mon
mon
ptr

ozedf
cof
edf
ptr
ozedf
rpt

ptr
cof
mon

Deel dit bericht