Europa om de hoek

10/10

Ook in je omgeving heeft de EU invloed

Europa is dichterbij dan je denkt. Want veel projecten, ook in Gelderland en dus Nijmegen, komen tot stand met Europese subsidies. Europa verstrekt subsidies op het gebied van

De EU verstrekt subsidies om de regionale en economie sterker te maken. Ook wordt dankzij de bijdragen van de EU de concurrentiepositie van Nederland sterker.

Op www.europaomdehoek.nl zie je welke projecten door de EU zijn (mee-)gefinancierd. Alleen in Gelderland zijn dat er al 453 en in Nijmegen maar liefst 77. Sommige projecten zijn op kijkdagen te bezoeken.

Wat Europa voor mij doet

Op deze website kun je zien en lezen wat Europa voor jou doet. Hoe heeft Europa invloed op je persoonlijk leven of in je regio? Dankzij Europa is er een wet gekomen om onze gegevens te beschermen. In Nederland heet deze wet AVG. We kunnen vrij reizen en handelen binnen de EU. Universiteit Wageningen en Radboud Universiteit ontvingen subsidies voor honderden onderzoeksprojecten. Dit en nog veel meer informatie vind je op de Nederlandstalige website van What Europe does for me.

Je kunt per Nederlandse provincie een overzicht vinden, maar ook per regio, zoals de Achterhoek, de Veluwe, regio Gooi en Vechtstreek of Zaanstad.