Het laatste nieuws

10/10
EU dialogen- welke onderwerpen vindt u echt belangrijk voor de Europese agenda?

Met trots kondigt Netwerk Democratie het nieuwe project Burgerdialogen over de toekomst van Europa aan. Hierin gaan zij de komende periode in dialoog met Nederlandse burgers, om erachter te komen welke onderwerpen zij echt belangrijk vinden voor de Europese agenda.

De Franse president Macron stelde recentelijk in een toespraak dat ‘Europa een uniek samenlevingsmodel is waarin democratie centraal zou moeten staan’ (Straatsburg, april 2018). Om dit model ook in deze tijden te laten slagen, moeten Europese burgers echter nauwer worden betrokken bij het vernieuwen van de Europese Unie. In navolging van Frankrijk worden er daarom de komende periode in elke EU-lidstaat dialogen gehouden over de toekomst van Europa.

Netwerk Democratie organiseert de Nederlandse edities in samenwerking met het Verwey-Jonker Instituut. In oktober vinden er vijf bijeenkomsten plaats in Maastricht, Groningen, Leeuwarden, Breda en Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken deelnemers wat volgens hun de prioriteiten zijn voor de Europese agenda en over welke onderwerpen zij willen dat Europese leiders het eens worden tijdens de Europese top in mei 2019. Woon je in één van deze steden en wil je meepraten? Meld je dan aan via deze link!

De uitkomst van de dialogen wordt samen met input uit andere lidstaten gebruikt om de prioriteiten voor de EU voor de komende 5 tot 10 jaar te bepalen.

15 okt – Amsterdam: http://netdem.nl/nl/events/amsterdamse-eu-dialoog/  / https://www.facebook.com/events/327800438035237/

17 okt – Maastricht: http://netdem.nl/nl/events/eu-dialoog-maastricht/ / https://www.facebook.com/events/271575993462790/

23 okt – Breda: http://netdem.nl/nl/events/eu-dialoog-breda/

Deel dit bericht