Het laatste nieuws

10/10
Hoe verder met een paradoxaal Europa?

Drs. Wolter Blankert geeft op 23 januari van 19.00 tot 20.45 uur in de bibliotheek Mariënburg een lezing over de nasleep van het Europees verkiezingsjaar en nieuwe strategische agenda’s van Europese Commissie en Europese Raad.

Na de turbulentie rondom de EU-verkiezingen gaan we nu verder in een paradoxaal Europa! Hoe gaat dat? En wat betekenen de nieuwe strategische agenda’s van de Europese Commissie en de Europese Raad voor ons.

Inmiddels zijn de nieuwe Europarlementariërs geïnstalleerd en is de negende zittingsperiode van het Europees Parlement (EP) van start gegaan. De verkiezingen hebben voor een paradoxaal Europa gezorgd; van groeiende populistische bewegingen en tegelijkertijd een toename van het aantal jonge, pro-Europese kiezers. Historicus en publicist drs. Wolter Blankert neemt je mee in de nasleep van het Europees verkiezingsjaar. Waar staan we nu en wat betekenen bijvoorbeeld de nieuwe strategische agenda’s van de Europese Commissie en de Europese Raad voor ons? Gespreksleider is dr. Henk Oonk, voorzitter Neios.

Drs. Wolter Blankert is historicus en publicist, redacteur Maatschappij & Politiek en gespecialiseerd in thema’s rondom ontwikkelingen in Europa

Deel dit bericht