Het laatste nieuws

10/10
Human Library 23 november: ontdek het verhaal van onze levende boeken

Het Europe Direct Informatiecentrum en de Bibliotheek Gelderland Zuid organiseren op zaterdag 23 november 2019 de 3e editie van de Human Library Nijmegen. Op deze dag kun je in Bibliotheek De Mariënburg gratis ‘Levende Boeken’ – mensen met een bijzonder levensverhaal – lenen. In één-op-één gesprekken spreek je met het Levende Boek over de vooroordelen en het onbegrip waarmee het Levende Boek te maken heeft (gehad).

Een boek kun je niet aan zijn kaft beoordelen, een mens niet op basis van zijn buitenkant. Tijdens de Human Library Nijmegen kun je in de belevingswereld van een Levend Boek stappen. Op een heel simpele manier: door onbevangen met het Levende Boek in gesprek te gaan. Het geeft je de mogelijkheid om met mensen te spreken die je in het dagelijks leven misschien niet zo snel zou tegenkomen. Zoals iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel, een kind van een NSB’er, een ex-verslaafde, politieagent, een persoon die genderloos door het leven gaat, een vrouw met autisme en iemand met Parkinson.

Ontdek het verhaal van al onze Levende Boeken. Je bent van harte welkom op 23 november van 13.30 tot 16.30 uur, in de Bibliotheek De Mariënburg.

 

Deel dit bericht