Het laatste nieuws

10/10
Human Library Nijmegen – de derde editie op 23 november 2019!

Het Europe Direct Informatiecentrum en de Bibliotheek De Mariënburg organiseren op zaterdag 23 november 2019 de derde editie van de Human Library Nijmegen. Op deze dag kunnen bezoekers in Bibliotheek De Mariënburg Levende Boeken, mensen met een bijzonder levensverhaal, lenen.

In één-op-één gesprekken spreken Levend Boek en bezoeker over de vooroordelen, het onbegrip waar het Levend Boek mee te maken heeft (gehad). Op deze wijze wil de Human Library vooroordelen wegnemen, begrip kweken en mensen aan het denken zetten over henzelf en de wereld om hen heen.

Zoals in een bibliotheek boeken toegang geven tot onbekende werelden, kunnen bezoekers tijdens deze Human Library in de belevingswereld van een Levend Boek stappen. Op een heel simpele manier: door onbevangen met het Levend Boek in gesprek te gaan. Het geeft bezoekers de mogelijkheid om met iemand te spreken waarmee ze op straat geen gesprek zouden (durven) aanknopen.

Een boek kun je niet aan zijn kaft beoordelen, een mens niet op basis van zijn buitenkant. Want, komt wat we over hen denken of denken te zien, wel overeen met de werkelijkheid? Daarom zitten tijdens de Human Library Nijmegen onder anderen een ex-verslaafde, een dochter van een NSB-ouder, een opa van IS-kleinkinderen en een vluchteling klaar om hun levensverhaal met bezoekers te delen.

Meer informatie?
https://www.thehumanlibrary.nl/

 

 

Deel dit bericht