Het laatste nieuws

10/10
Human Library Nijmegen zoekt vrijwilligers

Op zaterdag 24 november organiseert Europe Direct Nijmegen samen met de de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid voor de tweede keer Human Library Nijmegen. Daarbij hebben wij hulp nodig van vrijwilligers!

Tijdens de Human Library zijn er verschillende rollen te vervullen.
Dit zijn onder andere de rollen:
1. Promotors
2. Baliemedewerkers
3. Woordenboeken (vertalers, voor als het boek en de lezer een andere taal spreken)
4. Matchmakers (leggen de verbinding tussen het boek en de lezer, zorgen voor de veiligheid)

Om alle vrijwilligers en boeken goed voor te bereiden, vind er een bijeenkomst plaats, om iedereen te informeren over wát de Human Library precies is, over de praktische gang van zaken. Hierbij voeren we een voorbeeldgesprek, gaan dieper in op onverwachte situaties en nemen het concept nogmaals goed door. En de vrijwilligers en boeken kunnen elkaar al ontmoeten, om zo ook een vertrouwensband op te bouwen (ieder Boek heeft een persoonlijke vrijwilliger, die voor hun veiligheid waakt).

Belangrijke data voor je agenda om mee te kunnen draaien als vrijwilliger:

Woensdag 7 november van 19.45-21.30 uur in Bibliotheek De Mariënburg.
De inloop is vanaf 19.30 uur, de bibliotheek is vanaf dan ook open voor een activiteit, je kunt dus gewoon naar binnen door de hoofdingang.  We weten dat niet iedereen hierbij aanwezig kan zijn, toch houden we je graag op hoogte en zullen we iedereen na afloop de nodige informatie sturen en zaterdag 24 november Human Library Nijmegen 11.00-18.00 uur

Wil jij meewerken aan dit bijzondere project? Geef je op bij Lieteke, laalbers@obgz.nl

Wat is de Human Library
Levende boeken zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen. Denk aan mensen met eenafwijkende achtergrond of overtuiging. Human Library wil een link maken tussen mensen die vaak gebukt gaan onder vooroordelen en mensen die verder willen kijken dan hun vooroordelen. De Human Library begon in 2000 in Denemarken en vindt nu wereldwijd plaats. Met de Human Library worden bestaande denkbeelden uitgedaagd en mogelijk gebroken. Dit alles op een informele, respectvolle manier en met humor. Daarbij biedt de Human Library een platform om ervaringen en denkwijzen te delen tussen mensen die elkaar anders wellicht niet hadden ontmoet. Levende boeken’: mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen. Zij voeren korte gesprekjes met bezoekers. Het doel is om de dialoog op te zetten tussen mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zouden tegenkomen. En daarmee ook vooroordelen tegen te gaan. Zo kun je een gesprek aangaan met ‘boeken’ zoals ‘transgender’, ‘moslim’ en ‘gehandicapt’. Meer weten over de Human Library? Ga naar www.humanlibrary.nl of bekijk deze video met een samenvatting van eerdere edities.

 

Deel dit bericht