Het laatste nieuws

10/10
Living Library: ga in gesprek met een ‘levend boek’

Op zaterdag 04 november 2023 van 13.00 tot 16:30 uur ben je welkom bij de Living Library in de Bibliotheek Gelderland-Zuid, Mariënburg. Gratis entree.

Wat is een Living Librabry?

 ‘Levende boeken’ zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging. Living Library wil mensen uitdagen verder te kijken door in gesprek te gaan met die vreemde ‘ander’. Met een ‘boek’ uit de Living Library luister je naar bijzondere levensverhalen. Het resultaat: verrassende, inspirerende ontmoetingen mét humor.

Wie zijn er in Nijmegen?

Ex-TBS’er, Transgender, Veganist, Niet Aangeboren Hersenletsel, Begeleid wonen, Depressie, Donorkind met twee moeders, Dakloosheid, Vrouw met autisme, Ex-verslaafd, Sekte ontvlucht, Indo 2de generatie, Tattoos en ADD. Het werkt zoals een bibliotheek: je kunt bij de balie een catalogus bekijken met daarin de beschikbare ‘levende boeken’. Op een groot bord kun je zien of dat boek niet op dat moment is uitgeleend. Via de balie geef je aan met wie je een gesprek wilt aangaan. Daarna brengt de baliemedewerker jou en het ‘levende boek’ met elkaar in contact. En worden de spelregels uitgelegd (zo dient het boek weer in oorspronkelijke staat te worden ‘teruggezet’). De gesprekken duren maximaal 20 minuten.
Het doel van Living Library is het samenbrengen van mensen en wegnemen van vooroordelen en taboes door met elkaar in gesprek te gaan. Kort gezegd is Living Library een evenement om de dialoog te promoten.

Deel dit bericht