Het laatste nieuws

10/10
Nijmeegse basisscholen debatteren over een duurzaam Europa en jij!

Vrijdag 9 november heeft Burgemeester Hubert Bruls de prijs uitgereikt aan de winnaar van de tweede editie van het scholendebat-toernooi ‘Nijmegen Debatteert’.

In de raadzaal van het stadhuis debatteerden leerlingen van basisscholen over stellingen als:
De Europese Unie heeft een kinderparlement nodig’ en ‘Ouders mogen hun kind alleen lopend of met de fiets naar school brengen’ en ‘Als je geeft om het milieu douche je niet meer dan 3 minuten per dag.’
Aan het eind van de middag werden de leerlingen van De Sterredans als winnaar gekozen.  Bassischool De Sterredans won ook in 2017 Nijmegen debatteert!.

Zes Nijmeegse scholen hadden zich ingeschreven voor het debattoernooi. De Sterredans  de Klokkenberg, de Buut, Michiel de Ruyter , de Verwondering  en de Muze vaardigden in totaal 8 teams van 5 leerlingen af (groep 6-8), plus per school een jurylid. Pas op het toernooi hoorden ze, of ze vóór of juist tégen de stelling debatteerden.  Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium en de Pabo in Nijmegen, verzorgden de jurering.

Organisatie
Europe Direct Nijmegen en European Green Capital organiseerden
Nijmegen debatteert!, het debattoernooi voor basisscholen, inclusief een pakket waarmee de scholen zich vooraf inhoudelijk konden voorbereiden én konden oefenen met debatteren. Dit deden ze in samenwerking met Conny Ettema van DebatterenKunJeLeren.

Foto: Ellen van de Waterbeemd

 

 

Deel dit bericht