Het laatste nieuws

10/10
Meepraten over de toekomst van Europa? Kom op 2 oktober naar Kleve (DE)

02/10/2018
De EU vandaag de dag
Wat is de Europese Unie, wat is haar invloed en waarom? Hoe worden besluiten gevormd en hoe groot is de invloed op ons dagelijks leven?


 

 

 

 

 

 


24/01/2019
Duisburg
De toekomst van de EU
Wat zijn de uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst van de EU die ter discussie staan op weg naar de Europese Verkiezingen? Welke mogelijke scenario’s zijn er?

13/03/2019
Nijmegen
Mijn stem telt Wat zijn uw favoriete scenario’s voor de toekomst van de EU? Hoe passen deze in het programma van de Europese politieke families? Wat is de link tussen de Europese programma’s en uw stem bij de Europese verkiezingen?

Grensoverschrijdende regio
Het door de Europese Commissie gefinancierde project richt zich op een transnationale groep inwoners uit Nijmegen (NL) en Duisburg (DE). De deelnemers worden geïnformeerd over de huidige staat van de Europese Unie en zij gaan met elkaar in gesprek over de toekomst van de EU, waar het tijdens de Europese Verkiezingen in 2019 om gaat. Het doel is dat inwoners van de EU met dezelfde intensiteit als waarmee ze zich voor nationale verkiezingen voorbereiden, zich inleven in de Europese Verkiezingen en de stap naar de stembus maken.

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht