Het laatste nieuws

10/10
Werkervaring opdoen in het buitenland? Meld je aan voor het European Solidarity Corps

Wil je graag na je opleiding werkervaring opdoen in het buitenland? En maak je de wereld graag een beetje mooier? Als je tussen de 18 en 30 jaar bent kun je via het European Solidarity Corps een werkervaringsplek of baan in het buitenland vinden. Je leest hier hoe je dat aanpakt.

Wat brengt een Europese Werkervaringsplek of baan jou?
Je kunt in een land binnen de Europese Unie een werkervaringsplek voor 2 tot 6 maanden krijgen, of een baan voor 3 tot 12 maanden. Je werkt dan fulltime. Je doet op deze manier praktische en professionele ervaring op zodat je op een later moment makkelijker een baan kunt vinden in Nederland. Dit is niet het enige:

  • Je doet zinvol werk;
  • Je maakt nieuwe vrienden;
  • Je leert een andere cultuur kennen;
  • Je leert misschien een nieuwe taal;
  • Je leert veel over jezelf;
  • Je doet nuttig werk voor anderen;
  • Het staat goed op je cv.

Het European Solidarity Corps zorgt voor een vergoeding van een deel van je verhuiskosten en een taalcursus. Je ontvangt van je werkgever een salaris of vergoeding voor het werk dat je verricht.

Wat is het Europees Solidariteitskorps?
Het is een initiatief van de Europese Unie waardoor jongeren in eigen land of elders in Europa vrijwilligerswerk gaan doen of mee werken aan projecten die mensen en gemeenschappen helpen. Bijvoorbeeld door het voorkomen van natuurrampen en de wederopbouw na een ramp, hulp verlenen in asielzoekerscentra of helpen sociale problemen in bepaalde wijken op te lossen.

Projecten van het Europees Solidariteitskorps kunnen twee tot twaalf maanden duren. In de meeste gevallen vinden de projecten plaats in een land van de Europese Unie.

Hier lees je de antwoorden op de meeste gestelde vragen.

 

Deel dit bericht